3 Ocak 2018 Çarşamba

TEMİZ SİVİLCESİZ VE IŞILTILI BİR CİLT İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

Işıl ışıl günleriniz olsun diyerek konuya giriyorum.
Konumuz aydınlık bir cilt .
İster ufak hilelerle isterseniz gerçekten parlayan bir cilt. Ben kendi rutinimden başlayarak yazacağım. 
Aydınlık bir cilt istiyorsanız ilk olarak yüzünüzde nerelerin parlaması hoşunuza gidiyor buna karar vermelisiniz, ben burnum, yanak üstlerimin ve alnımın köşelerinin parlamasını seviyorum.
İlk olarak cilt temizliğinden başlayacağım temiz olmayan yağlı bir ciltte parlar temiz ferah ışıl ışıl bir ciltte bunu bakarak anlamamız kolay .
İlk tavsiyem sivilce akne problemiyle başa çıkmayı öğrenmek olacak, şükür çok problemli bir cildim yok ama tabiki benimde yüzümü sivilce basan zamanlar oldu o zamanlarda yaptığım şey şuydu kendime ''Ruhsar sen nasıl besleniyorsun? '' demiştim ve beslenme düzenimi gözden geçirdiğimde tam bir ergen beslenmesiydi sürekli abur cubur şeker fast food ve az su bunu farkettiğim an hepsini hayatımdan  çıkardım. İlk olarak sabahları kahvaltı etmekle başladım normalde yapmadığım bir şeydi bu ve kahvaltıda bol bol sebze tükettim reçel bal Zaten sevmeyen biri olarak tabağımı bol sebze peynir zeytin vb. doldurmaya başladım .
Güzel ve temiz bir beslenme düzeni oluşturduktan sonra aynaya baktığımda daha pembe dudaklar ve şişliği inmiş sivilceler görüyordum bu tatmin edici bir ifadeydi.
Sonrasında kullandığım ürünleri aldım kucağıma, tek tek içeriklerini ve içindeki kimyasalları araştırdım tabiki hangisinin zararı var yok bilmiyoruz ama internetten biraz araştırdığınızda kullanan kişiler zaten ürünlerin temiz olup olmadığını yazıyor.
Kendime bir cilt temizleme rutini oluşturdum hala daha devam ediyorum. Şimdi kimse kusura bakmasında bu yazıda bir tanecik ürün kullandım cildim parladı aklandı demeyeceğim. Onlarca ürün kullandım iki üç gün alerji yaptı sokağa çıkamadım diyeceğim ürünlerde var. Çünkü göründüğü gibi kolay olmuyor bu işler,  gelelim cilt temizlik düzenime ben her sabah Nivea yüz yıkama köpüğüyle yüzümü yıkadım bu işlem dışında bütün bakım rutinimi akşam yaptım çünkü dışarıda olan kötü hava ile uyuyarak sabah temizlesem bir anlamı kalmazdı. Akşam ise mutlaka haftada iki kere peeling küçük tanecikli olanlardan ve temiz markalardan kullandım. Haftada iki kere kil maskesi (termalife gönül rahatlığıyla önerebilirim tertemiz) ve yine haftada bir sevdiğim herhangi bir maskeyi yaptım.
Sivilcenin olduğu bölgeye peeling yapmadım.
Sivilcelerim kurutmak için saçma sapan macundur yumurtadır sürmedim.
Yine bunları yaptıktan sonra her akşam ve sabah yine temiz içerikli olduğu için Sheida markasının gece ve gündüz kremlerini kullandım. Kuru cilt tipim olduğu için nemlendirmesi az geliyordu doğal yağlar ile destekledim. Cildiniz yağlı da olsa kuru da nemlendirici sürmek gerek. 
Böyle bir bakım rutini izledikten sonra zaten az olan sivilce ve aknelerim yok oldu hala belli dönemlerde çıkıyor ama onlarada müdahele etmiyorum zaten bir haftaya sönecekler.
Hala bu alışkanlıklarımı devam ettirdim beslenme ve bakım olarak, ama siyah noktalarımdan bir türlü kurtulamadım bunun içinde onlardan kurtulmayı değil daha büyütmemeyi amaçladım. Hayatımda iki üç kez burun bandı kullandım ve tekrar kullanmam çünkü gözenekleri zamanla açıyor siyah noktalarınız kara delik olabiliyor. Gözenek sıkılaştırıcı ürün kullanmadım çünkü onlar bağımlılık yapıcı maddeler gibidir bıraktığınız an sıkılaşan gözenekleriniz büyümeye başlar ve cesaret edip bırakamazsınız. Bu nedenle siyah noktaları yok etmeye değil onları küçültmeye yönelik çalışın mecbur olmadıkça fondöten kullanmayın, mutlaka evde yüzünüzü temizleyin , imkanınız varsa yüzünüze buhar banyosu uygulayın böylelikle zaten çok küçülecektir.
Gelelim alerji yapanlara buna şaşıracaksınız ama çok basit olduğu için bunu örnek veriyorum BEPANTEN yüzüme sürüp sabah kalktığım tüm yüzüm şişti ve gözlerimi açamıyordum her tarafım kıpkırmızıydi. İki gün bu şekilde gezdikten sonra kızarıklık ve şişlik indi ve kuru pul pul dökülen bir cilt kaldı. Elimi yüzüme sürdüğümde deri parçaları düşüyordu korkunç bir dönemdi tabiki. Bu nedenle lütfen aldığınız ürünleri ilk önce boynunuza, bileğinize, yanağınızın bir bölümüne deneyin öyle kullanın. Gelelim işin hilelisine :
Hala yüzüm ışıl ışıl değil ben makyajla bunu yapmak istiyorum diyorsanız buyurun yazının burdan sonrasını okuyun.
İlk başta dediğim gibi parlamasını istediğiniz bölgeler belirlendi yüzümüz temizlendi dimi ?
Güzelce nemlendiriyoruz sonrasında Mac Strobe Cream gibi ışıltılı bir ürün sürüyoruz üstüne kullandığınız fondöteni ve sonra olarak sıvı bir aydınlatıcı uyguluyoruz. Bu zaten sizi ışıl ışıl yapacaktır.
Benim kullandığım yöntemlerin hepsi bu yalnız şunu unutmayın cildiniz beslenmenizin yansımasıdır en büyük adımı aldığınız  o pahalı kremlerde değilde yediğiniz içtiğinizde yapmalısınız. Sağlıkla kalın.
Bütün bu işlemlerden sonra yüzüm bu şekildeydi .